Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

μήπως πρέπει να εκδώσουμε ταξιδιωτικές οδηγίες;

όταν γίνονται επεισόδια σε μας όλοι πέφτουν να μας κατασπαράξουν - δεν βλέπουν την καμπούρα τους καλύτερα;

 

από την σελίδα της ΕΡΤ

 

Σοβαρά επεισόδια στο βόρειο Λονδίνο

tothenamriotsΣε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Τότεναμ, όταν εξοργισμένοι διαδηλωτές για το θάνατο ενός 29χρονου από πυρά αστυνομικών την περασμένη εβδομάδα, επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Στα επεισόδια τραυματίσθηκαν 26 αστυνομικοί, τρεις διαδηλωτές ενώ συνελήφθησαν περισσότερα από σαράντα άτομα. Κατά τη διάρκεια των ταραχών, κάηκαν δύο περιπολικά, ένα διώροφο λεωφορείο και πολλά κτήρια, ενώ έγιναν αναφορές και για λεηλασίες καταστημάτων.






Συμπλοκές και λεηλασίες

london_riots01Πριν από τέσσερις μέρες, νεκρός έπεφτε ένας 29χρονος από πυρά αστυνομικού. Βρισκόταν σε ταξί όταν τον σταμάτησαν ένοπλοι αστυνομικοί για έλεγχο.
Σύμφωνα με τις αρχές, ένας αστυνομικός γλίτωσε καθαρά από τύχη, όταν σφαίρα πιστολιού που έφερε ο νεαρός πέτυχε τον ασύρματό του.
Χθες Σάββατο, στο Τότεναμ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.
Μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας, ομάδα περίπου 200 θερμόαιμων νεαρών κατευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα ζητώντας «δικαιοσύνη» και απαιτώντας εξηγήσεις «γιατί πυροβολήθηκε ο Μαρκ Ντάγκαν την Πέμπτη».



london_riots02Δεν άργησαν να ξεσπάσουν επεισόδια που επεκτάθηκαν, καθώς ο θυμός για την άρνηση της αστυνομίας να αιτιολογήσει το θάνατο του νεαρού έγινε οργή ασυγκράτητη.
Το εξοργισμένο πλήθος επιτέθηκε σε αστυνομικούς, με την Μητροπολιτική Αστυνομία να αναφέρει πως εκτοξεύτηκαν μπουκάλια και αντικείμενα εναντίον αστυνομικών που εκτελούσαν περιπολίες.
Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών που έφτασαν στο σημείο δέχθηκαν και αυτές επίθεση με μπουκάλια και πέτρες.
Τα επεισόδια, που από την αστυνομία χαρακτηρίστηκαν «θλιβερά», είχαν μεγάλη διάρκεια.
Στη συνέχεια, κάποιοι επωφελήθηκαν από την έκρυθμη κατάσταση και προέβησαν σε λεηλασίες σπιτιών και καταστημάτων.
Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC
Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού, Μπ. Σαβούρδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου