Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Αρνητική η Γερμανία για ευρωομόλογο

 

Από τη στιγμή που  απλά συνεχώς θέλει να περνάει το δικό της, γιατί η Γερμανία δεν έμεινε έξω από το ευρώ όπως η Αγγλία; Τι δουλειά έχει ένας εγωιστής σε μια ένωση;


http://www.ert.gr/index.php/eidiseis/diethni/europe/15761-2011-08-14-07-42-30.html

Αρνητική η Γερμανία για ευρωομόλογο

Η Γερμανία παραμένει αυστηρά αντίθετη στην έκδοση ευρωομολόγου όσο τα κράτη-μέλη ακολουθούν τη δική τους δημοσιονομική πολιτική, δηλώνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό Spiegel, που θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην ευρωζώνη και επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει αμοιβαιότητα του χρέους, ούτε βοήθεια επ' άπειρον.
Ακόμα τονίζει πως η μεταρρύθμιση στην ευρωζώνη μπορεί να γίνει μόνο σταδιακά γιατί πρέπει να εξασφαλιστεί η ένταξη των πολιτών, μία πολιτική ένωση για την οποία ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος όταν δημιουργήθηκε το ευρώ.
Οι δηλώσεις του αυτές διατυπώνονται λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση στο Παρίσι που θα έχουν η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Η συνάντηση θα επικεντρωθεί στους νέους κανόνες που θα διέπουν την ευρωζώνη και στα μέτρα για την αποτροπή της αστάθειας στις χρηματαγορές όπως παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες.
Η Γερμανία τάσσεται υπέρ μιας ενίσχυσης της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην ευρωζώνη, μέσω ενός αυστηρότερου μηχανισμού κυρώσεων σε βάρος όσων παραβιάζουν τους κανόνες του συμφώνου σταθερότητας.
Υπέρ του ευρωομόλογου τάχθηκαν το ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας Ηλίας Μόσιαλος, με συνέντευξή του, στο «Πρώτο Θέμα».
ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ FM – AMΠΕ
Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου